Συμβουλές για απολαυστικότερο espresso: 
  • Προθερμάνετε την εσπρέσσο μηχανή σας πριν την χρήση.
  • Πριν την τοποθέτηση της κάψουλας, αφήστε να τρέξει λίγο ζεστό νερό στο φλυτζάνι που θα χρησιμοποιείσετε. Έτσι θα ζεσταθούν τα τοιχώματα και ο καφές σας θα κρατήσει περισσότερο το άρωμά του.
  • Συμβουλή για καταπληκτικό καπουτσίνο. Αν θέλετε να κάνετε capuccino, πρώτα κάνετε τον espresso σας και μετά κάνετε το αφρόγαλα. 
  • Συμβουλή για ένα απολαυστικό φρέντο. Αν θέλετε να κάνετε freddo espresso, αφού παρασκευάσετε τον espresso, βάλτε τον στο shaker και ρίξτε λίγο παγωμένο νερό απ΄έξω, ώστε να "πέσει" η θερμοκρασία του καφέ, στο εσωτερικό. Έπειτα βάλτε ένα παγάκι και αναδεύστε. Θα πετύχετε πλουσιότερο αφρό, και δε θα "νερώσει" ο freddo σας.
Συμβουλή για την συντήρηση της εσπρεσσομηχανής σας:

  • Στο εμπόριο αναζητήστε το ειδικό καθαριστικό του μπόιλερ της μηχανής σας. Ανάλογα με τον κατασκευαστή (ακολουθείστε φυσικά τις οδηγίες του κατασκευαστή και της μηχανής σας και του καθαριστικού), περίπου ανά 300 παρασκευές καφέ θα πρέπει να καθαρίζετε με το ειδικό καθαριστικό τη μηχανή σας. Φυσικά, αν ο κατασκευαστής της μηχανής σας, δίνει άλλες οδηγίες, ακολουθείστε αυτές. Η βασική αρχή των καθαριστικών αυτών, είναι : Τοποθετούμε στο δοχείο νερού το σχετικό καθαριστικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ανάβουμε τη μηχανή, να ζεσταθεί. Αφήνουμε να τρέξει και από το στόμιο και από το ακροφύσιο του capuccino (εάν υπάρχει) όλο το διάλυμα του τεπόζιτου. Όταν "περίπου αδειάσει", σβήνουμε την μηχανή και την αφήνουμε για περίπου δέκα λεπτά (για να ενεργήσει στο μπόιλερ το διάλυμα). Ταυτόχρονα, αφαιρούμε το τεπόζιτο, το πλένουμε καλά, το ξανατοποθετούμε στη μηχανή και το γεμίζουμε με νερό. Ανάβουμε την μηχανή, και ανοίγουμε το διακόπτη, ώστε να τρέχει το νερό και από το στόμιο και από το ακροφύσιο του αφρόγαλου. Επαναλαμβάνουμε το "ξέπλυμα¨δύο φορές με νερό, για να είμαστε σίγουροι, ότι έχει φύγει όλο το αρχικό διάλυμα με το καθαριστικό. Αν χρειάζεστε επιπλέον οδηγίες, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμάς.Make a Free Website with Yola.